Άφεση αμαρτιών για το μεγάλο φαγοπότι των συνδικαλιστων της ΔΕΗ έδωσε η Επιχείρηση.

Δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο, στην κακουργηματικού χαρακτήρα δίκη που ξεκίνησε προ ημερών, για το σκάνδαλο των παράνομων «χρυσών» επιχορηγήσεων που έλαβε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Η διοίκηση της Επιχείρησης ουσιαστικά αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή από τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου να παραστεί λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΔΕΗ – παρά το πόρισμα-καταπέλτη των επιθεωρητών και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, βάσει του οποίου βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης οι 59 κατηγορούμενοι, – δεν στράφηκε εναντίον πρώην αρχισυνδικαλιστών, προεξάρχοντος του Νίκου Φωτόπουλου.

Η δίκη άρχισε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Η υπόθεση αφορά τα έτη από το 2008 έως και 2011. Οι κατηγορίες εδράζονται στην έκδοση τιμολογίων τα οποία ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και σε δάνειο ύψους 500.000 ευρώ που χορηγήθηκε στη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ.

Επίσης, στο βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ, ποσό που προορίζονταν για μελέτη η οποία, όμως, δεν εκπονήθηκε ποτέ, ούτε, όμως, επεστράφησαν τα χρήματα.

Πηγή

Σχόλια

σχόλια