Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Την Κυριακή, τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ τη Δευτέρα θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα.

Οι άνεμοι το Σάββατο αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Την Κυριακή θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και τη Δευτέρα θα εξασθενήσουν.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Παρόμοιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, βαθμιαία πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και το θερμόμετρο από 13 έως 19 βαθμούς.

Στην Αττική, ήλιος, βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, νότιοι και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ, βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και ο υδράργυρος από 10 έως 26 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, σταδιακή ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, νεφώσεις με τοπικές βροχές, άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 18 έως 26 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, νοτιάδες και σταδιακά από τα βόρεια βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Ο υδράργυρος από 12 έως 26 βαθμούς.

Στην Αττική, ήλιος, βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, νότιοι και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

σχόλια