Ανεβαίνουν οι ρυθμοί εν όψει της έναρξης της τρίτης αξιολόγησης και της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε συνάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου Πιέρ Μοσκοβισί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 16:30 στις Βρυξέλλες, ένα 24ωρο μετά την πρώτη για τη νέα σεζόν συνεδρίαση του EuroWorking Group όπου εκεί το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων.

Παράλληλα τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ώστε να ξεκινήσουν τον έλεγχο της πορείας του προγράμματος, ενώ υπουργείο Οικονομικών και Θεσμοί βρίσκονται σε επικοινωνία προκειμένου να προγραμματίσουν μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ευκλείδη Τσακλώτου και των τεσσάρων επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών.

Την τηλεδιάσκεψη αυτή άλλωστε είχαν προαναγγείλει κυβερνητικές πηγές, πριν τις διακοπές του ΥΠΟΙΚ στην Πρέβεζα προσδιορίζοντάς την τότε χρονικά για το τέλος Αυγούστου ή για τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, η άφιξη των δανειστών στην Αθήνα δεν αναμένεται πριν τη Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον.

Σχόλια

σχόλια